Scena iz mixed zone: Shaqiri "zaledio" srpske novinare, za razliku od Xhake

Čeka se petak

Scena iz mixed zone: Shaqiri "zaledio" srpske novinare, za razliku od Xhake

A. Čaušević

Posljednji dan grupne faze Svjetskog prvenstva donijet će i direktan obračun za prolazak u osminu finala i to između Švicarske i Srbije. To se nekako očekivao i uoči samog početka turnira pa će mnogi fudbalski sladokusci sa dosta nestrpljenja čekati taj duel.

U mečevima drugog kola Srbija je odigrala 3:3 protiv Kameruna, dok je Švicarska sa minimalnih 1:0 poražena od Brazila pa će sve odlučiti u posljednjih 90 minuta grupne faze.

Nakon utakmice na 974 stadionu srpskim novinarima od švicarskih igrača svakako su najinteresantniji bili oni albanskog porijekla, Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka.

Shaqiri nije igrao protiv Brazila zbog blage povrede, a bez obzira na to srpski novinari u mixed zoni su tražili upravo veznjaka Chicago Firea.

Ipak, Shaqiri je odlučio da ih potpuno ignoriše. Nije uopšte želio da odgovara na pitanja već je samo odmahnuo glavom te prošetao dalje.

Oglasi

Za razliku od nekadašnjeg igralča Liverpoola, Xhaka je stao pred "sedmu silu" iz Srbije te je profesionelano odgovorio na postavljenja pitanja o duelu sa popularnim Orlovima.

"Ovdje nema historije između ove dvije ekipe. Mi smo Švicarska, oni su Srbija, to je to. Mi smo ovdje da igramo fudbal, da damo sve na terenu. Oni da odgovore i neka bolji tim pobijedi", poručio je Xhaka.

"Mislim da Srbija posjeduje drugačiji kvalitet nego Brazil, sa Mitrovićem u napadu. Brazil dosta više igra po zemlji u odnosu na Kamerun. Optimista sam pred posljednju utakmicu", dodao je veznjak Arsenala.

Inače, poslije današnjih rezultata Brazilci su već prošli dalje, samo je pitanje sa koje pozicije. Protiv Kameruna će im biti dovoljan bod za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za drugo mjesto u direktnom duelu borit će se Srbija i Švicarska. Švicarcima je dovoljan bod, a srbijanskoj selekciji će sada biti dovoljna bilo kakva pobjeda i to pod uslovom da Kamerun ne pobijedi Brazil.

# Tim U B GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Utakmice Brazil - Kamerun i Švicarska - Srbija igraju se u petak kada će biti okončana grupna faza Svjetskog prvenstva. Mečevi su na programu od 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi