Novinar Shaqirija pogledao u oči, pa mu poručio: "Ti si iz Srbije!"
Novinar iz Bangladeša, ipak, nije imao loše namjere.

Na press konferenciji

Novinar Shaqirija pogledao u oči, pa mu poručio: "Ti si iz Srbije!"

E. Ganibegović

Xherdan Shaqiri doživio je jedno vrlo neugodno iskustvo na press konferenciji dan uoči utakmice Švicarske protiv Brazila. Novinar mu je poručio da je iz Srbije.

Baš kao i 2018. godine u Rusiji i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u istoj grupi se nalaze Švicarska i Srbija.

Mnogo kontroverzi je duel ove dvije selekcije izazvao na prethodnom Mundijalu kada su u pobjedi protiv Srbije pogađali Xhaka i Shaqiri i rukama pokazivali albanskog orla, te tako provocirali Srbijance.

Duel ove dvije selekcije gledat ćemo u 3. kolu grupne faze Mundijala u Kataru, no prije toga Švicarska će igrati protiv Brazila, a Srbija protiv Kameruna. 

Na današnjoj press konferenciji, dan prije utakmice Švicarske protiv Brazila, jedan od najboljih fudbalera ove selekcije, Xherdan Shaqiri, doživio je vrlo neprijatno iskustvo.

Naime, jedan novinar iz Bangladeša poručio je Shaqiriju da dolazi iz Srbije, aludiravši na to da dosta reprezentativaca Švicarske dolazi iz drugih zemalja.

Pomiješao je novinar malo babe i žabe, s obzirom na to da je Shaqiri rođen na Kosovu, ali u vrijeme dok je ta država bila u sastavu Jugoslavije. 

Ipak, Shaqiri nije primijetio zlu namjeru kod novinara, pa mu je dao vrlo lijep odgovor.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švicarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švicarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švicarsku je za mene posebna i uživam. Lijepo je vidjeti toliko naših navijača, uvijek je lijepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspješan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana", rekao je Shaqiri.

Podsjetimo, Shaqiri je u dresu Švicarske nastupio 110 puta i postigao 26 golova. 

Top Komentari

Husrefbeg22
Nikad on nije bio niti ce biti iz Srbije. Kosovo je drzava i to je cinjenica. Novinar je neki velikosrbin i trebalo bi mu zabraniti rad zbog provociranja i propagande.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi