Shearer: Pitanje je gdje će završiti taj novac

Kazao je da nogometaši već pomažu

Shearer: Pitanje je gdje će završiti taj novac

Samir Mlaćo

Legendarni engleski napadač Alan Shearer također je prokomentarisao situaciju sa smanjenjem plata u Engleskoj, te eventualnoj pomoći igrača u teškoj situaciji.

Kazao je da nogomeašima trebaju odgovorni sami prepustiti situaciju sa doniranjem novca.

"Veliki broj igrača ima visoke prihode i trebaju pružiti doprinos. Siguran sam da to i žele. Najveće je pitanje za njih kako je to napraviti. Premier liga predlaže da se odreknu 30 posto plata, ali pitanje je gdje će novac završiti", kazao je Shearer.

Naveo je da nisu svi igrači u istoj poziciji.

"Nisu svi multimilioneri. Ne treba generalizirati, neki već pomažu ovdje i u inozemstvu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nedavno je kazao da Liverpool ne treba dobiti titulu ako se prvenstvo ne završi.

"Ako, i to je veliko ako, sezona ne može biti završena ona definitivno ne možete imati pobjednika i gubitnika. Ako ne možete kompletirati sve utakmice onda ne možete dodijeliti titulu ili da ispadne neko iz lige. Za Liverpool, to bi bilo nevjerovatno surovo. Trebaju im samo šest poena kako bi i zvanično osvojili titulu, bilo bi dosta drugačije ako bi već imali bodove da je osvoje", mišljenja je najbolji strijelac Premier lige svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi