Shearer savjetuje Pepa: U Cityju ostavi samo ovu četvoricu

Teško da će ga Španac poslušati

Shearer savjetuje Pepa: U Cityju ostavi samo ovu četvoricu

Legendarni fudbaler Newcastle Uniteda Alan Shearer nije zadovoljan učinkom Manuela Pellegrinija na klupi Cityja.

On poručuje da je Pellegrini u velikom timu kakav je Manchester City osvojio premalo trofeja za tri godine.

"Pellegrini je u prvoj sezoni u Cityju postao prvak, osvojio je i dva Liga Kupa, ali je to premalo za takav klub. Odveo ih je do polufinala Lige prvaka, ali se tamo pokazalo da jednostavno nisu dovoljno dobri, baš kao cijele sezone", rekao je Shearer.

On se potom osvrnuo i na novu eru u Cityju koju će predvoditi Pep Guardiola te je savjetovao Španca da ostavi samo četiri fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On mora dovesti mnogo igrača ovog ljeta. Ja bih u klubu ostavio tek Joe Harta, Sergija Agüera, Davida Silvu i Kevina De Bruynea", rekao je Shearer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi