Shearer: To što rade veliki engleski klubovi je bruka

Kritikuje njihov pristup u FA Kupu

Shearer: To što rade veliki engleski klubovi je bruka

Legendarni napadač Newcastlea Alan Shearer razočaran je pristupom klubova iz Premier lige u FA Kupu.

Shearer smatra da menadžeri najjačih klubova iz Engleske brojnim promjenama u startnim postavama na tim utakmicama varaju navijače, te pokazuju nepoštivanje prema tom takmičenju.

Trinaest trenera iz Premier lige napravilo je 98 promjena u odnosu na standardne postave na ligaškim utakmicama, a ovaj trend su počeli pratiti i klubovi iz Championshipa poput Leedsa, Newcastlea, Brightona...

"Klubovi mare samo za novac dok navijače zanimaju trofeji, a to je veoma nesretna okolnost. Za mene je to bruka i ne razumijem zašto se to radi. Slažem se da mladi igrači trebaju dobijati šansu, ali ne šest ili sedam njih na istoj utakmici. Od trećeg kola do finala ima šest utakmica, a ja mislim da to zaista nije mnogo da se igra s jakim sastavom", poručio je Shearer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promjene u sastavima koštale su mnoge klubove u 4. rundi FA Kupa, a izdvaja se Liverpool koji je ispao od Wolverhamptona. Klopp je na toj utakmici promijenio čak devetoricu igrač u odnosu na standardni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi