Everton izgubio od najslabijeg tima lige, Calvert-Lewin promašio nemoguće
Foto - EPA

Premiership, 36. kolo

Everton izgubio od najslabijeg tima lige, Calvert-Lewin promašio nemoguće

M. Šljivak

Everton je večeras šokantno poražen na Goodison Parku od najslabijeg tima Premiershipa Sheffield Uniteda sa 0:1.

Gosti koji su odavno ispali iz lige poveli su pogotkom 17-godišnjeg veznjaka Daniela Jebbisona. Ovaj tinejdžer je zabio golu sedmoj minuti za 0:1.

Everton je očekivano kontrolisao loptu nakon primljenog gola i zaista je nevjerovatno kako u samom finišu prvog dijela domaći tim nije izjednačio.

Prvo je Ramsdale fenomenalno odbranio udarac Richarlisona, a zatim Dominic Calvert-Lewin pogađa golmana gostiju sa samo jednog metra i propada velika šansa za Karamele.

Uzaludne su bile i promjene koje je napravio Carlo Ancelotti u nastavku. Everton je promašio nekoliko šansi i ostalo je na kraju 0:1.

Sheffield je došao do šeste pobjede u sezoni i ovo mu je 20. bod, a ovim porazom Everton bi mogao ostati bez plasmana u Evropu.

Karamele su trenutno na osmom mjestu sa 56 bodova, tri manje od Tottenhama i West Hama koji imaju mnogo bolju gol-razliku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Everton - Sheffield United 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti