Sheikh Mansour prodao dio grupacije za 500 miliona dolara

Ogroman posao

Sheikh Mansour prodao dio grupacije za 500 miliona dolara

M. Šljivak

Vlasnik Manchester Cityja Sheikh Mansour odlučio je da proda određeni dio dionica grupacije City.

Fudbalska gupacija City prodala je nešto više 10 procenata kluba američkoj kompaniji Silver Lake, a vrijednost prodaje je nevjerovatnih 500 miliona dolara.

Iako je Silver Lake sada postao vlasnik dijela engleskog prvaka, Sheikh Mansour je još uvijek čovjek koji drži većinsko vlasništvo nad klubom.

On trenutno raspolaže sa 77 procenata kluba, oko 12 procenata pripada jednom kineskom konzorcijumu, a nešto preko 10 posto je od danas u vlasništvu Silver Lakea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi i Silvar Lake snažno vjerujemo da možemo u budućnosti osvariti dodatni rast i da možemo naš posao proširiti širom svijeta", saopšteno je iz grupacije City.

Ova grupacija pored Cityja posjeduje timove u SAD-u, Australiji, Japanu, Španiji, Urugvaju i Kini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi