Historia magistra vitae est: Magična noć u Moldaviji, jedan od aktera je bio i bh. fudbaler

Veliko iznenađenje u Ligi prvaka

Historia magistra vitae est: Magična noć u Moldaviji, jedan od aktera je bio i bh. fudbaler

H. Zilić

Veliko iznenađenje na startu nove sezone u Ligi prvaka.

U prvom meču grupe D, Sheriff Tiraspol je na svom terenu savladao Shakthar iz Donetska sa 2:0 i ispisao historiju moldavskog fudbala, možemo reći i sporta.

Ovo je prva pobjeda jednog moldavskog kluba u grupnoj fazi Lige prvaka i sigurno jedna od najvećih pobjeda gledajući generalno moldavski fudbal klupski i reprezentativni.

Poveo je Sheriff sa 1:0 sjajnim golom Traorea u 16. minuti, asistent je bio Cristiano.

Cristiano je odigrao sjajan meč i ponovo je bio asistent u 62. minuti, ovaj put mrežu Rudara iz Donetska zatresao je Yansane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja meča nije bilo golova i Sheriff je upisao velika tri boda u magičnoj noći za moldavski fudbal, dok je Shakthar napravio ogroman korak unazad kada je u pitanju borba za prezimljavanje u Evropi, obzirom da su u ovoj grupi još Real Madrid i Inter koji večeras igraju svoj meč.

U timu Sheriffa na teren je u 85. minuti ušao i bh. fudbaler, te bivši prvotimac Širokog Stjepan Radeljić koji je zamijenio Addoa.

Top Komentari

Jadnimi
Dinamo je jači od Šahtjara, pa je proplakao
0 2
Manager
I zašto je sada 'Historija učiteljica života' ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi