Posljednjeg putnika u Ligu prvaka odlučila velika (ne)sreća, šeširi su već poznati

Žrijeb u četvrtak

Posljednjeg putnika u Ligu prvaka odlučila velika (ne)sreća, šeširi su već poznati

A. Čaušević

Poznati su svi učesnici Lige prvaka za novu sezonu.

Posljednji putnik u grupnu fazu najelitnijeg takmičenja odlučen je dramatičnim susretom u Kharkivu između Shakhtara i Monaca.

Rudari su imali 0:1 iz prvog meča, ali su Kneževi uspjeli slaviti s 1:2 te utakmicu odvesti u produžetak. Na kraju su uz dosta sreće prošli Ukrajinci.

Bey Yedder je zabio dva gola u prvom dijelu za Monaco, da bi Marlos u nastavku stvari vratio na početka u ukupnom rezultatu pošto više nema golova u gostima.

Produžeci su bili izjednačeni, a fortuna je bila na strani Shakhtara jer je u 113. minuti Aguilar postigao zaista nesretan autogol tako što je slučajno lobovao svog golmana Nubela. Gol pogledajte ovdje. 

Završeno je 2:2 što znači da je sa ukupnih 3:2 Shakhtar izborio novo učešće u grupnoj fazi.

Oglasi

Žrijeb grupne faze bit će održan u četvtak u 18 sati, a već su poznate jakosne skupine te nas sigurno očekuje niz uzbudljivih grupa.

Prvi šešir: Chelsea, Bayern, Manchester City, Atletico Madrid, Villareal, Inter, Sporting Lisabon i Lille.

Drugi šešir: Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool, Sevilla, Borussija Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći šešir: Porto, Ajax, Shakhtar, RB Leipzig, Red Bull Salzburg, Benfica, Atalanta, Zenit.

Četvrti šešir: Bešiktaš, Dynamo Kyiv, Club Brugge, Young Boys, AC Milan, Malmo, Wolfsburg, Sheriff.

Promo

Top Komentari

Ryder7
Mogli biste uputiti ljude da će Zvijezda 09, juniorski šampion BiH, shodno rezultatima Pla off, igrati UEFA Youth league. Čisto da raja zna da se nakon dvije godine vraćamo na scenu :)
13 0
user1603580436
U kojem su sesiru Manchester United i Chelsea?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi