Uskoro će biti bez domaćeg fudbalera: Nova meta nalazi se u Brazilu i krenuli su u akciju
FOTO: EPA

Čudna politika kluba, ali donosi rezultate

Uskoro će biti bez domaćeg fudbalera: Nova meta nalazi se u Brazilu i krenuli su u akciju

H. Zilić

Stranci su sve više popularniji u evrospkim klubovima, a presedan bi uskoro mogao napraviti prvak Moldavije i klub koji posljednjih godina redovno igra u Evropi, Sheriff Tiraspol.

Pomenuti klub bi od naredne godine mogao da u rosteru bude bez domaćih fudbalera, tačnije bez Moldavaca.

Pojedini mediji pišu da Sheriff u svoje redove želi dovest brazilskog napadača Joaoa Victora (24) iz Guaranaija.

Sa pomenutim napadačem bi popunili ofanzivni dio tima, gdje imaju dvojicu od trojice moldavskih fudbalera.

Čast Moldavije u prvaku ove zemlje brane 18-godišnjaci Denis Plesca i Dan-Angelo Botan koji očigledno neće biti još u ozbiljnim kombinacijama i bit će vraćeni u juniorski tim Sheriffa.

Oglasi

Treći moldavski fudbaler u redovima Sheriffa je Dumitru Celdanic koji bi mogao izgubiti i poziciju trećeg golmana, ispred njega su Ukrajinac Koval, Abalora iz Gane i hrvatski golman Šilić.

Sheriff u rosteru trenutno ima tri Brazilca, tako da bi Joao Victor bio četvrti Brazilac.

Tu su i internacionalci iz Gane, Burkine Faso, Obale Slonovače, Kameruna, Nigerije, Rusije, Ukrajine, Turske, Kolumbije, Zimbabvea, Nigera, Hrvatske, Cape Verdea i Grčke.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nevjerovatna kolonija stranaca u Sheriffu koji je očigledno krenuo jednom drugom dinamikom rada.

Od njihovih kluspkih iskoraka moldavski reprezentativni fudbal nema puno koristi, a tek sada neće imati jer od januara naredne godine mogli bi biti bez Moldavaca u rosteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi