Igrao je fudbal u siromaštvu, a sada je stigao poziv koji bi mogao totalno promijeniti život

Na prvu je pomislio da se neko šali

Igrao je fudbal u siromaštvu, a sada je stigao poziv koji bi mogao totalno promijeniti život

H. Zilić

Fudbal je najvažnija sproedna stvar na svijetu, a jedan trenutak može vam zauvijek promijeniti živote. To se desilo sa momkom iz Ugande po imenu Vincent Kasoki.

Pomenuti fudbaler je igrao u nižim ligala Ugande, većinu sviog života proveo je u siromaštvu, a prve fudbalske korake napravio je u rodnom selu gdje je bila velika stvar ako bi dječaci našli i loptu s kojom će igrati.

Na jednom takvom seoskom turniru, primijetili su ga skauti iz Fudbalskog saveza Ugande i pozvali da igra za tamošnje poznatije klubove.

Tako je Kasoki igrao u Bumate Unitedu, Sports Club Volcano, CDTS Football Club, VCC, Kasese Sun City i nedavno u Kyetumeu.

Većina klubova su u drugoligaškom društvu Ugande, ali nedavno je stigao poziv života.

Kasokija su zapazili skauti Sherioffa iz Tiraspola koji se bave skautingom na području Afrike.

Oglasi

Kasoko je dobio poziv od moldavske ekipe da dođe na probu dvije sedmice, a nakon toga postoji mogućnost da potpiše ugovor koji bi promijenio život ne samo njemu nego i njegovoj porodici koja i dan danas živi u siromaštvu i lošim uslovima.

"Ovo je nevjerovatno, ne mogu da vjerujem. Mislio sam da se neko šali sa mnom", rekao je uzbuđeni Kasoki nakon poziva iz Moldavije.

Tokom čitavog perioda probe, klub mu je uz povratnu avionsku kartu osigurao smještaj i hranu.

Njegova sudbina u Sheriffu znat će se krajem marta.

Na kraju dodajmo da Kasoki igra na poziciji krila i krasi ga brzina kao i većinu afričkih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije