Shevchenko ponovo u Seriji A?
FOTO - EPA

Preuzima Genovu?

Shevchenko ponovo u Seriji A?

A. Beganović

Legendarni ukrajinski fudbaler i bivši selektor ukrajinske reprezentacije, koji je svojevremeno branio boje Milana, Andriy Shevchenko, mogao bi se vratiti u Seriju A.

Nekada najbolji fudbaler svijeta u Seriji A je ostavio neizbrisiv trag kao fudbaler, a sada je sve izvjesnije da će se na Apenine vratiti ali kao trener.

Naime, kako pise dobro obavješteni talijanski novina Gianluca Di Marzio, legendarni Ukrajinac je u završnoj fazi pregovora sa članom Serije A Genovom.

Genoa se trenutno nalazi na 17. mjestu tabele Serije A sa devet osvojenih bodova što nikako ne zadovoljava ambicije čelnika ovog kluba pa su u potrazi za trenerskim rješenjem, a izgleda da je odluka pala na Shevchenka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni ukrajinski stručnjak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije radio u klupskom fudbalu, odnosno vodio je samo reprezentaciju, tako da mu je Genova velika prilika da "uplovi" u trenersku elitu.

Dodajmo i da se Shevchenko sa reprezentacijom plasirao na Evropsko prvenstvo na kojem je Ukrajina pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti