Shevchenko: Srbija nije zaslužila ovakav rezultat

Selektor Ukrajine nakon sinoćnje utakmice

Shevchenko: Srbija nije zaslužila ovakav rezultat

Reprezentacija Srbije je sinoć doživjela pravi debakl u kvalifikacijama za EP. Izbranici Mladena Krstajića su na gostovanju kod selekcije Ukrajine poraženi sa 5:0.

Selektor Ukrajine, legendarni Andriy Shevchenko, je odlično posložio svoju ekipu koja je zasluženo slavila protiv Srbije.

Ipak, Shevchenko smatra da je rezultat možda bio i previsok.

"Mislim da Srbija vjerovatno nije zaslužila ovakav rezultat jer znam koliko je to snažan tim. Za nas je ovo bila sjajna utakmica i sretni smo zbog važna tri boda", izjavio je Shevchenko nakon utakmice, pa se osvrnuo na promjenu formacija reprezentacije Srbije u odnosu na neke prošle utakmice:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pomalo sam bio iznenađen, ali mislim da smo jako dobro pripremili utakmicu. Znali smo da Srbija može igrati sa tri ili četiri defanzivca, znamo kako mogu igrati. Bilo je nekih promjena, ali moji igrači su reagovali zaista nevjerovatno. Mislim da je ovo bila nevjerovatna utakmica. Mislim da bi pobijedili i da smo igrali protiv bilo koga drugoga."

"Ovo je veliki korak u kvalifikacijama za EP. Znamo koliko je Srbija jaka. Pobjeda je veliki korak za nas jer je Srbija i direktni konkurent u kvalifikacijama", dodao je Shevchenko.

Top Komentari

Chupy
7:0 je realno bilo.
3 0
gumenakita
Luksemburg drugi na tabeli,to sve govori o jacini svrbske reprezentacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi