Kralju slobodnjaka se naklonio cijeli stadion: Ima 44 godine i jutros je odigrao svoj zadnji meč!

Dobio sjajne ovacije s tribina

Kralju slobodnjaka se naklonio cijeli stadion: Ima 44 godine i jutros je odigrao svoj zadnji meč!

E. Čaušević

Legendarni japanski fudbaler Shunsuke Nakamura jutros je odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri, te je na spektakularan način ispraćen s terena što najbolje pokazuje kakav status ima u Japanu.

Nakamuru svi sigurno pamte najviše po igrama u dresu Celtica za koji je ovaj Japanac nastupao četiri sezone i u škotskom klubu je za kratak period uspio da ostavi dosta veliki trag.

Nakon toga prešao je u Espanyol gdje se zadržao svega pola godine, a početkom 2010. godine Nakamura se vratio u Japan.

U Japanu je igrao onako za svoju dušu, ali nedavno je saopštio da je došlo vrijeme da okači kopačke o klin i mjesto u ekipi prepusti nekom mlađem fudbaleru.

Ovaj 44-godišnjak danas je odigrao posljednju utakmicu u dresu Yokohame protiv Roasso Kumamota. Počeo je meč od prve minute s kapitenskom trakom oko ruke, a onda je trener odlučio da ga izvede iz igre.

Cijeli stadion je ustao na noge i počeo da aplaudira legendarnom fudbaleru, a to su čak uradili i navijači protivničkog kluba što dovoljno dokazuje kakav status Nakamura imao u svojoj zemlji.

Oglasi

Nakamura je debi u seniorskom fudbalu upisao još davne 1997. godine, a u svojoj profesionalnoj karijeri odigrao je preko 700 utakmica što je zaista veoma impresivan podatak.

Nastupao je i za reprezentaciju Japana za koju je odigrao 98 utakmica i zabio je 24 gola.

Mnogi ga poznaju kao specijalistu za slobodne udarce, a još dugo će se pamtiti njegov pogodak iz 2006. godine kada je u meču Lige prvaka na Celtic Parku srušio Manchester United spektakularnim golom iz slobodnjaka.

Za Celtic je odigrao ukupno 145 mečeva i zabio je 31 gol uz 36 asistencija. Najviše mečeva odigrao je za Yokohama FM njih čak 408, te je za taj japanski klub uspio da postigne 82 gola i doda još 58 asistencija.

Prethodne tri godine nosio je dres Yokohama FC, te je upravo u dresu ovog kluba jutros odigrao svoj posljednji meč u igračkoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi