Siguran da Džeko ide: Monchi dovodi pojačanje iz Barcelone?
Na Apeninima su uvjereni da će Edin Džeko potpisati za Chelsea, te da je Monchi već našao zamjenu za bh. napadača u Romi.

Našao zamjenu?

Siguran da Džeko ide: Monchi dovodi pojačanje iz Barcelone?

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbalska javnost u Evropi nestrpljivo očekuje rasplet događaja oko Edina Džeke koji bi u narednim danima mogao napustiti Romu i karijeru nastaviti u dresu Chelseaja.

Vijest koja je iznenadila mnoge pojavila se prošle sedmice u engleskim medijima koji su objavili da Antonio Conte želi dovesti napadača na Stamford Bridge, a prva želja mu je Edin Džeko. Da tu nešto ima potvrdili su iz Rome koji su odbili prvu ponudu za Džeku i Emersona koji se također nalazi na meti Plavaca.

Već se uveliko špekuliše da Roma traži zamjenu za Džeku, te da će Monchi sigurno dovesti pojačanje u napadu ukoliko bh. napadač ode u Chelsea. Kako piše Sport Italia, sportski direktor Vučice će najvjerovatnije tražiti krilnog napadača s obzirom da bi na Džekino mjesto trebao doći Patrik Schick.

Navodno, Roma je pokazala interes za igrača Barcelone, Gerarda Deulofeua, koji više nema mjesta u katalonskom klubu. Iako se ovaj španski igrač tek ljetos vratio na Nou Camp Ernesto Valverde mu je poručio da već ovog januara može tražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako prenose mediji na Apeninima u slučaju Džekinog odlaska Deulofeu će na Olimpico stići na posudbu do kraja ove sezone, no rimski klub će biti primoran na kraju da otkupi njegov ugovor. Barcelona bi od ovog transfera na kraju mogla zaraditi oko 18 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi