Sigurna pobjeda Budućnosti nad Radničkim

Prva liga FBiH, 2. kolo

Sigurna pobjeda Budućnosti nad Radničkim

Midhat Šljivak

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su Radnički s 3:1 u susretu 2. kola Prve lige Federacije BiH.

Gosti iz Lukavca su napadima domaćeg tima odolijevali sve do 34. minute kada ipak Budućnost stiže do vodstva, a mrežu Brezičanina pogađa Muris Pirić za vodstvo od 1:0.

Finiš prvog dijela donosi još dva gola u mreži gostiju. Prvo je Muhamed Mujić u 42. minuti pogodio za 2:0, ali je Almis Kasumović u 45. minuti smanjio na 2:1. Ipak, drugim golom danas Pirić dovršava posao u prvom poluvremenu za uvjerljivih 3:1.

Nastavak donosi još nekoliko šansi na obje strane. Domaći su posljednih 20-ak minuta igrali bez isključenog Đezića, ali ekipa iz Lukavca nije uspjela iskoristiti prednost igrača više, te je do kraja ostalo 3:1 za Budućnost.

Prva liga FBiH, 2. kolo

Budućnost - Radnički 3:1 (Pirić 34', 45+2', Mujić 42' / Kasumović 45')

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Trumić, Zulić, Aljukić, Pirić, Mujić, Kovačević, Mahmutović, Idrizović, Džinić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RADNIČKI: Brezičanin, Salihbegović, Kuduzović, Salihović, Kasumović, Ćosić, Mujkić, Saletović, M.Salihović, Dautović, Ad.Kasumović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi