Sigurne pobjede Sloge i Slavije, Tekstilac iznenadio u Prijedoru

Odigrano pet susreta

Sigurne pobjede Sloge i Slavije, Tekstilac iznenadio u Prijedoru

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet susreta 5. kola Prve lige Republike Srpske. Lider Sloga je danas na svom terenu savladala Drinu iz Zvornika 3:1.

Domaći su poveli pogotkom Dragiše Komarčevića, da bi sa dva pogotka na 3:0 povisio Dušan Ristić. Konačnih 3:1 postavio je Stefan Spasojević četiri minute prije kraja.

Isti rezultat viđen je u duelu Slavije i Kozare. Slavija je povela u sedmoj minuti pogotkom Zorana Kokota, da bi u 25. minuti na 2:0 povisio isti igrač.

Augotolom Bunića Slavija je vodila 3:0 od 59. minute, a konačnih 3:1 postavio je Dejan Glišić u 64. minuti.

Željezničar Sport Team je odnio tri boda iz Janje. Gosti su poveli pogotkom Luke Kulenovića u 37. minuti, izjednačio je Filip Vujić, a tri boda gostima donosi Nebojša Babić u 61. minuti.

Prvu pobjedu na klupi Tekstilca upisao je Igor Janković na gostovanju kod Rudara iz Prijedora.

Nakon prvih 45. minuta mreže su mirovale, a Tekstilac je bio nešto konkretniji. Idealnu šansu za 'krojače' imao je Perić, koji je sam izlašao pred Hamzabegovića koji blokira udarac, nakon čega dolazi do povrede Perića. Zbog teže povrede na glavi, popularni Perke je napustio igru te umjesto njega na teren ušao Vugdalić.

U nastavku Tekstilac dolazi do pogodka. Maksimović je šutirao, a lopta je prilikom velike gužve u šesnaestercu pogodila nekog od igrača, te promjenila smjer i golman Rudara bio je nemoćan. Imali su i domaći priliku preko Davidovića, ali loptu zaustavlja stativa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda Mrkonjić Grad i FK Sutjeska su podijelili bodove. Sloboda je povela pogotkom Nemanje Vidović, a izjednačio je Đorđe Okuka.

Susret između Alfa Modriče i Borca odgođen je za 26.09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije