"Zanimljiva je bila ponuda iz PL, ali zbog sina sam se vratio u svoj matični bh. klub"
Šćepanovića i njegovu Slaviju narednog vikenda očekuje novi izazov, susret sa Kozarom. Veznjak Slavije ističe da je najveći kvalitet Kozare trener Trivunović.

Vučina Šćepanović za SportSport.ba

"Zanimljiva je bila ponuda iz PL, ali zbog sina sam se vratio u svoj matični bh. klub" · Intervju

Ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva je odlično ušla u novu sezonu Prve lige RS, pa se nakon četiri odigrana kola nalazi na trećoj poziciji sa devet osvojenih bodova. Slavija se pred početak sezone pojačala sa nekoliko iskusnih "povratnika", a među njima je i Vučina Šćepanović.

Iako je ovaj 35-godišnji vezni fudbaler imao ponudu i iz Premijer lige, odlučio se vratiti u Slaviju, ekipu za koju je prvi put zaigrao u sezoni 2003/2004.

"Iskreno, prije svega sam se odlučio na povratak u Slaviju jer mi je porodica tu. Sin mi je krenuo u prvi razred ovdje u Istočnom Sarajevu i najbolje mi je da sam sada tu. Ponuda iz Premijer lige mi je bila zanimljiva, ali nije bilo ništa spektakularno po pitanju finansija. Naravno da sam imao želju igrati još u Premijer ligi, ali bih onda ispaštao po pitanju vremena provedenog sa svojim djetetom, tako da sam se odlučio ipak vratiti u svoj, da tako kažem, matični klub u BiH. Slavija je ipak klub u kojem sam napravio prve premijerligaške korake i nije mi bilo teško prihvatiti povratak", istakao je za SportSport.ba iskusni Vučina Šćepanović.

"Slavija je ekipa sa spojem mladosti i iskustva i mi kao stariji igrači dosta radimo uz mlade, pokrenula se pozitivna priča. Ipak, kada je u pitanju Slavija moje realno mišljenje, i mišljenje ostalih igrača, je da se možemo boriti da budemo pri vrhu, a o nečemu više o tom potom... Puno je tu stvari koje se moraju poklopiti. Vidite, sada se smanjuje liga za četiri ekipe, tako da nam je sigurno prvi cilj ostati pri vrhu", nastavio je Šćepanović.

Osim Šćepanovića, ovog ljeta su se u Slaviju vratili još neki "stari fudbalski lisci" koji sigurno imaju još toga za ponuditi svojoj ekipi.

"Sigurno je neki primarni cilj da mi kao iskusniji pomognemo mlađima da naprave korak naprijed, da se razviju. To je bio cilj i čelnika kluba, ali i trenera koji je dobio odriješene ruke da vrati Radovanovića, Regoju, Kokota i mene u Slaviju. Mogu reći da mi dajemo neki 'ton' ekipi, ali svi momci itekako imaju zasluge za ovogodišnje dobre rezultate. Tri pobjede i nesretan poraz od Sloge iz Gornjeg Crnjelova na otvaranju sezone, to je zaista dobro", istakao je nekadašnji veznjak Sarajeva i Zrinjskog, a danas jedan od stubova ekipe iz Istočnog Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Narednu utakmicu Slavija igra u subotu na svom terenu protiv Kozare koja je također odlično ušla u novu sezonu pod trenerskom palicom Vuleta Trivunovića.

"Pa dobro, Kozara se ove godine dobro pripremila, imaju dobar roster, veliki izbor kvalitetnih igrača, ali ja ipak mislim da je najveće pojačanje Kozare godspodin Trivunović, dojučerašnji fudbaler, a danas odličan trener. Svi znamo koliko je dao bh. fudbalu i Premijer ligi i njegov ostanak je sigurno sjajna stvar za Kozaru. Rekao bih da je on najveći kvalitet Kozare... Ipak, imamo mi svoju računicu u subotu. Igramo pred svojim navijačima, koje ovaj put pozivam da nas podrže kao i u prethodne dvije domaće utakmice, i mislim da ćemo borbenošću, zalaganjem i dobrom igrom sigurno riješiti utakmicu u našu korist", istakao je na kraju Vučina Šćepanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi