Sigurno ulaganje za osvajanje Lige prvaka: Al Khelaifi odabrao narednog trenera PSG-a

U slučaju odlaska Tuchela

Sigurno ulaganje za osvajanje Lige prvaka: Al Khelaifi odabrao narednog trenera PSG-a

A. Čaušević

U PSG-u ne sjede mirnih ruku nakon što se pojavila informacija da bi Thomas Tuchel mogao napustiti pariški klub i preuzeti Bayern. 

SportBild je naveo kako Tuchel ima najviše šansi da postane trener Bavaraca zbog čega se u PSG-u već pripremaju za njegovog nasljednika.

Le10sport piše kako je Nassel Al Khelaifi kao narednog trenera odredio Diega Simeonea jer argentinskog trenera vidi kao sigurno ulaganje za osvajanje toliko željene Lige prvaka.

Simeone je jedan od najplaćenijih trenera današnjice, ali Al Khelaifiju novac nikad nije predstavljao problem zbog čega je karizmatičnom stručnjaku spreman dati odriješene ruke za pojačanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, Simeone je poprilično vezan za Jorgandžije s kojim je do sada dva puta izgubio finala Lige prvaka i njegovo preseljenje iz Madrida u Pariz će biti izuzetno težak zadatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi