Već imamo pola učesnika osmine finala Lige prvaka

Osam ekipa izborilo drugu fazu takmičenja

Već imamo pola učesnika osmine finala Lige prvaka

Nakon večerašnjih utakmica 5. kola u grupama G, H, E i F Lige šampiona saznali smo još dva putnika u osminu finala ovog takmičenja.

Još od sinoć je poznato da su u osmini finala PSG, Real Madrid, Bayern Minhen, Tottenham, Juventus i Manchester City, a večeras su se ovim ekipama pridružila još dva tima.

To su Red Bull Leipzig i Barcelona. Barca je pobijedila Borussiju Dortmund sa 3:1 i na taj način osigurala prvu poziciju u ovoj grupi, dok je Leipzig uzeo bod protiv Benfice u posljednjim sekundama susreta i na taj način također osigurao nastavak takmičenja.

Dakle, sada već imamo pola učesnika osmine finala, a drugu polovicu ćemo dobiti nakon utakmica posljednjeg kola koje su na rasporedu za dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Velike šanse da se pomenutim klubovima priključe imaju ekipe poput Liverpoola i Atletico Madrida. Liverpool treba uzeti barem bod protiv Salzburga u gostima dok Atletico mora dobiti kući Lokomotiv Moskvu a i u slučaju remija ili poraza vjerovatno ide dalje obzirom da rival u borbi za drugo mjesto Bayer Leverkusen mora u posljednjem kolu dobiti Juventus ako želi bilo čemu da se nada.

Najzanimljivije bi trebalo biti u grupi H gdje naprimjer Ajax i Valencia u direktnom okršaju odlučuju o osmini finala, dok je Chelseaju potrebna pobjeda kući protiv Lilla za siguran nastup u osmini finala. U slučaju da Plavci naprimjer odigraju neriješeno, onda moraju čekati vijesti iz Amsterdama i nadati se da Valencia nije dobila Ajax.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi