Simbol požrtvovanosti: Tri nestvarne odbrane legendarnog Puyola

Legendarni kapiten Barcelone

Simbol požrtvovanosti: Tri nestvarne odbrane legendarnog Puyola

Admin Čaušević

O tome da li je Carles Puyol najbolji defanzivac svih vremena se može diskutovati, ono što je sigurno je da Barcelona u svojoj itekako bogatoj historiji nije imala borbenijeg i hrabrijeg igrača.

Svojim karakterom i stilom igranja Puyol je postao simbol odanosti jednog kluba, ali i pravi primjer kako jedan kapiten treba da se ponaša na terenu. Kako prema svojim saigračima, tako i protivnicima te službenim licima.

Legendarni fudbaler koji je u karijeri kako na klupskom tako i reprezentativnom nivou osvojio sve što se može osvojiti je jučer proslavio svoj 41. rođendan.

Tokom uspješne karijere trofej Lige prvaka u zrak je dizao tri puta. U tom takmičenju je upisao preko sto nastupa. UEFA mu je odala počast kratkim video klipom u kojem su izdvojene tri njegove najbolje "odbrane".

Da je Puyol simbol za požrtvovanost te da je uvijek davao maksimum kako bi sačuvaoj svoj gol pokazuju i odabrane intervencije.

Inače, za 15-ak godina profesionale karijere ukupno je odigrao 481 utakmicu te postigao 18 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Zoilomas
Takvog majka samo jednom napravi a bog podari
0 2
jogabonito
Nevjerovatna licnost,samo njegovo prisustvo na terenu je pola pobjede,neustrasivi borac+fudbalski kvaliteti,mislim da bi se u skolama fudbala trebali prikazivati njegove igre.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi