Šime Vrsaljko se vraća u Italiju?
Foto: EPA

U Atleticu bez mnogo šansi

Šime Vrsaljko se vraća u Italiju?

Šime Vrsaljko ove sezone nema mnogo prostora za igru u dresu Atletico Madrida. 

Vrsaljko (25) je u ovaj madridski klub stigao na ljeto 2016. godine, ali ove sezone je upisao samo tri nastupa, tačnije rečeno 183 minute u La Ligi i po jedan nastup u Ligi prvaka i Kupu Kralja.

Upravo zbog toga on razmatra odlazak iz kluba, a za sada je najrealnija opcija povratak u Seriju A gdje je svojevremeno nosio dres Genoe i Sassuoloa. 

Kako prenose mediji iz Italije, za usluge Vrsaljka je zainteresovana ekipa Napolija koji ga već u januaru želi angažovati. Na prvi pogled, Napoli ne bi bio tako loša opcija za ovog fudbalera obzirom da se radi o klubu koji je lider u Seriji A i sigurno bi bio veliki izazov za Vrsaljka. Osim toga, hrvatski fudbaler je već igrao u Seriji A i ne bi imao problema sa privikavanjem na novu sredinu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, prije svih ovih ekipa ovaj desni bek bio je član Dinamo Zagreba iz kojeg je na ljeto 2013. godine prešao u Genou za 4,8 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti