Simeone daleko od igrača u finalu Evropske lige: Tužno je i ružno!
Foto: EPA

Izdržava kaznu UEFA-e

Simeone daleko od igrača u finalu Evropske lige: Tužno je i ružno!

M. Šljivak

Atletico Madrid i Marseille boriće se večeras u Lyonu za trofej Evropske lige.

Tim iz Madrida imaće novu šansu da dođe do trofeja pod vodstvom sjajnog Diega Simeonea, ali argentinskog stručnjaka večeras neće biti pored linije terena.

On će biti daleko od fudbalera. Simeone je primoran sa tribina gledati i ovaj meč i to zbog kazne koju mu je dodijelila Evropska fudbalska federacija (UEFA) zbog vrijeđanja sudija u prvom meču polufinala protiv Arsenala.

"Tužno je i ružno, ali učiniću sve da popravim ponašanje", rekao je Diego Simeone, koji će nakon večerašnje finalne utakmice propustiti i još dvije utakmice u narednoj sezoni.

Njegov izostanak sa klupe vjerovatno će utjecati na igrače Atletica. Sasvim sigurno da nije isti osjećaj igrati bez Simeoneovih savjeta pored terena i tu će biti prednost Marseillea, jer je Argentinac itekako povezan sa fudbalerima madridskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Umjesto Simeonea pored terena i na klupi Atletica biće još jedno poznato lice German Burgos, koji je napravio jako dobar posao protiv Arsenala.

Interesantno je svakako da je ova suspenzija za Simeonea šesta otkako je postao trener, a ukupno je propustio 20 utakmica.

Top Komentari

zaboti janos
Trener Simeonea sa svojim pokvarenim karakterom nanosi stetu fudbalu uopste.Dokaz su mnoge kazne.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi