Simeone izbacio Hernandeza iz ekipe

Zbog nasilja u porodici

Simeone izbacio Hernandeza iz ekipe

Midhat Šljivak

Trener madridskog Atletica Diego Simeone izbacio je iz ekipe defanzivca Lucasa Hernandeza.

Ovaj 20-godišnji fudbaler jučer je uhapšen zbog nasilja u porodici. Pretukao je djevojku, koja međutim nije podnijela tužbu protiv njega i Hernandez je nakon nekoliko sati oslobođen.

Kazna je stigla od stane trenera Atletica. Diego Simeone ga je odlučio izbaciti iz ekipe za meč s Leganesom i njega neće biti u timu danas.

Francuski fudbaler je član Jorgandžija postao još kao 11-godišnjak. Član prvog tima postao je 2014. godine, a iako je odigrao samo 14 utakmica za prvi tim, nastupima je impresionirao apsolutno sve.

Hernandez je prošao i sve omladinske selekcije Trikolora i trenutno je član mlade selekcije Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je 20-godišnji fudbaler odigrao ukupno 11 utakmica za Atletico, ali Simeone je uprkos dobrim igrama prema njemu bio nemilosrdan i kaznio ga je izbacivanjem iz ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi