Simeone: Magija Vincente Calderona će dugo ostati u nama
Foto: EPA

Trener Atletica ponosan na svoje igrače

Simeone: Magija Vincente Calderona će dugo ostati u nama

D. Rakanović

Atletico Madrid je porazio gradskog rivala Real sa 2:1, ali nije prošao u finale zbog poraza od 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. 

Trener Atletica Diego Simeone uprkos eliminaciji iz takmičenja ponosan je na svoje igrače.

"Dali smo sve od sebe, kao što radimo posljednjih nekoliko godina. Godine prolaze, ali igrači sazrijevaju. Svakog dana planiraju utakmice i motivišu me. Borili smo se protiv branioca titule. Naučili smo lekciju iz ovoga i napredovaćemo", rekao je Simeone.

Atletico je bio na pragu velikog preokreta. Uspjeli su za svega 16 minuta dva gola zaostatka, ali je Real iskoristio grešku u završnici prvog poluvremena i golom Isca spriječio potpuni preokret. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sretan sam i ponosan što smo pokazali kakvi smo. Borili smo se, treći smo tim u Španiji, igrali smo dva finala Lige prvaka. Imali smo užasan rezultat iz prvog meča, ali smo vjerovali u preokret. Neki su mislili da se šalimo, ali nismo", poručio je Simeone i dodao: 

"Prvih 30-35 minuta će se dugo pamtiti. Oni su iskoristili grešku odbrane i postigli gol. Večerašnja magija Vincente Calderona će dugo ostati u nama. Prvih 25 minuta je izvuklo mnogo iz nas, bilo je teško ispratiti takav ritam. Igrali smo protiv vrhunske ekipe koja je pogodila iz naše prve greške. Odigrali smo skoro savršeno prvo poluvrijeme. Benzema je bio fantastičan, to je fudbal", zaključio je Simeone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi