Simeone odbio bogatu ponudu iz Španije

Ne želi u Villarreal

Simeone odbio bogatu ponudu iz Španije

M. Šljivak

Napadač Genove Giovanni Simeone odbio je prelazak u Villarreal.

Žuta podmornica je u januaru ostala bez Brazilca Alexandrea Pata, koji je otišao u Kinu, a kao njegovu zamjenu rukovodstvo Villarreala je željelo angažovati Simeonea.

Ipak, sjajnog napadača još uvijek nećemo gledati u Primeri. Genoa je odbila ponudu od 20 milione eura za 21-godišnjeg napadača čiji je otac Diego Simeone već godinama trener Atletica iz Madrida. 

Međutim, na duele između oca i sina ćemo čekati još neko vrijeme. Mlađi Simeone je rekao ne bogatoj ponudi iz Španije i ostaće i dalje član italijanskog tima.

Cholito igra fantastično u prvoj sezoni na Starom kontinentu. Postigao je 11 pogodaka u 21 nastupu za Genovu, a s takvim igrama došao je i interes većih klubova za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je i da ovaj mladi fudbaler čeka pravu ponudu, pa je Villarreal glatko odbijen.

Simeone je karijeru počeo u argentinskom velikanu River Plateu, a igrao je još i za Banfield.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti