Simeone: Ovo je Davide Astori

Šesta uzastopna pobjeda Fiorentine

Simeone: Ovo je Davide Astori

E. Čaušević

Fudbaleri Fiorentine jučer su na gostovanju savladali Romu sa 2:0 i tako upisali svoju šestu uzastopnu pobjedu.

Klub iz Firence igra fantastično u posljednje vrijeme, a nevjerovatna serija počela je nakon tragične smrti kapitena ove ekipe Davidea Astorija. Nakon jučerašnje utakmice napadač gostujućeg tima Giovanni Simeone poručio je da ovo samo Fiorentina, već da je ovo Astori.

"Tajna našeg pobjedničkog niza? Davide Astori, ovo je on i igramo za njega. U svakoj utakmici dajemo maksimum jer znamo da sve možemo ukoliko svi tako mislimo. Naša snaga je jedinstvo i činjenica da svaki igrač koji zaigra ostavi svoj maksimum na terenu", rekao je argentinski napadač.

Simeone je u posljednje vrijeme u veoma dobroj formi, te je uspio da se upiše u listu strijelaca na tri utakmice zaredom. Nakon sjajnih igara Fiorentina je došla do sedmog mjesta i ima samo jedan bod u odnosu na Milan koji je šesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi