Džeko i društvo se pošteno ispromašivali, veliki kiks Rome

Domaći poraz od Fiorentine

Džeko i društvo se pošteno ispromašivali, veliki kiks Rome

Roma je na Olimpicu u derbiju 31. kola Serije A izgubila od Fiorentine rezultatom 2:0 i tako ugrozila četvrto mjesto na kojem se trenutno nalazi.

Iako su domaći bili mnogo bolji rival u večerašnjem susretu, Fiorentina je iskoristila doslovno sve što joj se pružilo i upisala šestu uzastopnu pobjedu.

Gosti su već u 7. minuti poveli sa 1:0 golom Benassija, da bi u 39. Sansone pogodio za vodstvo Fiorentine od 2:0. Roma je krenula svim silama naprijed, ali domaćim ni 20-ak udaraca nije bilo dovoljno da dođu do gola.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u porazu Rome, a u 58. minuti je dobio žuti karton zbog pokušaja da iznudi jedanaesterac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u ključnom dijelu sezone upala u blagu krizu rezultata, a u narednom kolu slijedi veliki gradski derbi protiv Lazija koji se igra 15. aprila. Fiorentina u nekom ludom scenariju i dalje može u Ligu prvaka, a u narednom kolu će dočekati SPAL.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi