Simeone slaže tim: Stiglo pojačanje u Atletico!

Zamjena za Godina

Simeone slaže tim: Stiglo pojačanje u Atletico!

Atletico iz Madrida doveo je novo pojačanje za narednu sezonu.

Španski vicešampion od ljeta će, naime, biti jači za 30-godišnjeg odbrambenog fudbalera Filipea koji na Wanda Metropolitano stiže iz Porta.

Filipe je za Porto nastupao u prethodne tri sezone i odigrao je skoro 150 utakmica za ovaj tim, a za njegovo dovođenje Madriđani su, kako piše na zvaničnom sajtu, izdvojili svotu od 20 miliona eura.

Trener Diego Simeone uvjeren je kako će ovaj fudbaler na najbolji mogući način zamijeniti Diega Godina koji po završetku sezone napušta madridski klub.

Očekuje se da će Filipe biti tek prvi u nizu novih igrača u redovima Atletica, jer će pored Godina klub još napustiti Antoine Griezmann, Filipe Luis, Juanfran, Lucas Hernandez...

Filipe se, dodajmo i to, obavezao Jorgandžijama na trogodišnju vjernost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi