Prošle su četiri godine otkad je Klopp preuzeo Liverpool: Ovu postavu je poslao na teren prvog dana

Mnogo siromašniji tim nego danas

Prošle su četiri godine otkad je Klopp preuzeo Liverpool: Ovu postavu je poslao na teren prvog dana

Na današnji dan prije tačno četiri godine njemački stručnjak Jurgen Klopp imenovan je za novog trenera Liverpoola.

On je klub zatekao u ne tako dobrom stanju i imao je zadatak da ga vrati u sami vrh kako u Engleskoj tako i u Evropi.

To je i uspio u vrlo katkom roku. Liverpool je četiri godine nakon dolaska sjajanog Nijemca aktuelni prvak Evrope, a također je lider u Premiershipu. Titule se nižu, ali na početku nije sve izgledalo tako bajno.

Klopp danas na raspolaganju ima fudbalere kao što su Sadio Mane, Mohamed Salah, Alisson Becker ili Virgil van Dijk, a na početku karijere u Liverpoolu sastav je izgledao dosta 'siromašnije'.

U nastavku možete pogledati prvu postavu koju je Klopp poslao na teren prilikom svoje prve utakmice na klupi Redsa. Morate priznati da je sa ovakvim timom bilo zaista teško osvojiti bilo šta... A onda je usporedite sa ovom koju je izveo na posljednjem meču protiv Leicester Cityja prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi