Simeone u svom stilu: Imamo i mi svog Messija

Veliki uspjeh Atletica

Simeone u svom stilu: Imamo i mi svog Messija

S. Mlaćo

Atletico Madrid je uspješno prošao novu prepreku. Jorgandžije su savladale nakon produžetaka Liverpool i prošle u četvrtfinale Lige prvaka.

Diego Simeone je nadmudrio Jurgena Kloopa, a tempramentni Argentinac bio je presretan nakon meča.

"Nikad nećemo odustati od svog plana igre. Igrači su ga pratili savršeno. Ova utakmica će ući u legendu kod navijača", kazao je Simeone.

Golman Atletica Jan Oblak imao je devet odbrana. Simeone ga je uporedio sa Messijem.

"Oblak je nevjerovatno važan, imamo najboljeg golmana na svijetu. Barcelona ima Messija, on pravi razliku kod njih, a Oblak kod nas".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kloop je kritikovao Atletico istakavši da su igrali defanzivno.

"Liverpool je najbolji tim protiv kojeg smo igrali. U nogometu tražiš način da protivniku zagorčaš život", jasan je bio Argentinac.

Top Komentari

IvoAndric44
Poserem se I na tebe I na tvoju igru kakvu igrate
0 1
NKZ1922
"Kloop"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi