Simeone upozorava da će u revanšu biti vrlo teško
Foto: EPA

Trener Atletica očekivao ovakvu utakmicu

Simeone upozorava da će u revanšu biti vrlo teško

D. Rakanović

Trener Atletica iz Madrida Diego Simeone nakon večerašnje pobjede njegove ekipe protiv Leicestera upozorio je da će biti vrlo teško u revanšu za njegovu ekipu.

Atletico je uspio savladati Leicester na domaćem terenun u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je u 28. minuti Antoine Griezmann iz jedanaesterca. 

"Druga utakmica? To će biti teška i komplikovana utakmica. Moramo se ponovo boriti u gostima, što će biti teško. Veoma je važno da nismo primili gol. Oni su vrlo jaki kada igraju kući", rekao je Simeone.  

On je dodao da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu.

"Sretan sam, iako znam da je rezultat i dalje otvoren. Nisam iznenađen, jer smo očekivali ovo. Igrali smo dobru utakmicu, iako je nedostajalo malo nemilosrdnosti da postignemo još golova. Naši protivnici su se dobro branili i nismo imali šansi da pogodimo", rekao je Simeone. 

Trener Atletica se nada da će u revanšu biti fantastična atmosfera, kao i da se raduje noći čistog fudbala. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Griezmann je nevjerovatan igrač, vrlo kompletan igrač. Ni sam više ne znam na kojoj poziciji igra. On igra svuda. Završava kao napadač. asistira kao vezni igrač i brani gol gdje god bio. Ovaj kraj sezone je važan za njega", poručio je Simeone. 

Revanš utakmica između Leicestera i Atletica na rasporedu je za šest dana, 18. aprila u 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije