Simo Krunić neće na klupu Zvezde!?

Bivši trener Želje demantovao dolazak u Beograd

Simo Krunić neće na klupu Zvezde!?

Jučer se u nekoliko medija u Srbiji pojavila informacija da bi bh. trener Simo Krunić mogao u januaru preuzeti klupu beogradske Crvene zvezde.

Međutim, bivši igrač i trener sarajevskog Željezničara demantovao je takve navode. 

Simo Krunić trenutno radi u dalekoj Kini gdje vodi ekipu Dalian Aerbina s kojom, kaže, ima važeći ugovor i ostaje radiit u tom klubu. 

"Ne znam odakle se pojavilo to da sam raskinuo ugovor sa Kinezima. Plasmanom na peto mjesto automatski sam produžio ugovor i počeo pripreme za narednu sezonu. Doduše, malo je situacija u klubu čudna, ali ću za pet-šest dana sigurno znati na čemu sam", poručio je Krunić iz Kine. 

Bivši trener kluba sa Grbavice sa kineskim klubom je dogovorio angažaman na jednu sezonu, te ukoliko klub bude plasiran do šestog mjesta na tabeli ugovor se automatski produžava. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dalian je prethodnu sezonu završio na petom mjestu kineske lige, tako da bi 46-godišnji Sarajlija trebao ostati na klupi tog kluba. 

U trenerskoj karijeri Krunić je pored Želje trenirao još Jagodinu, s kojom je prošle sezone osvojio kup Srbije, zatim Inđiju, Čukarički, OFK Beograd, a bio je pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Srbije kao i u A selekciji kada je selektor bio Španac Javier Clemente. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.