Inzaghi je imao spreman izgovor što je Edin Džeko grijao klupu do 85. minute
Napadači Intera su u katastrofalnoj formi. Apsolutno nijedan ne zabija golove i to je ozbiljan problem (Foto: EPA)

Trener Intera objašnjavao razloge remija

Inzaghi je imao spreman izgovor što je Edin Džeko grijao klupu do 85. minute

Midhat Šljivak

Inter je u 29. kolu italijanske Serije A remizirao na gostovanju kod Salernitane. Bilo je 1:1, a u ovom susretu tragičar je bio Romelu Lukaku koji je promašio veliki broj prilika. Edin Džeko je šansu za igru dobio u 85. minuti, a trener Simone Inzaghi je objasnio razloge da gotovo kompletnu utakmicu bh. napadača ostavi na klupi.

Inter je dominirao 90 minuta. Ipak, u posljednjoj minuti uslijedio je šok jer je centaršut Antonija Candreve završio u mreži Andrea Onane za konačnih 1:1.

Tragičar ovog meča bio je Romelu Lukaku. Belgijanac je promašio brojne zicere, ali trener Simone Inzaghi ga je izvadio iz igre tek u 85. minuti meča kada je u igru ušao Edin Džeko.

Malo je vremena imao bh. napadač da išta napravi. Promašaji su se na kraju osvetili, a trener Intera je imao spreman izgovor što Džeko nije ranije dobio šansu.

"Correa i Lukaku su mi se više uklapali u sistem za današnji meč. Igramo svakih 48 ili 72 sata, pa moram rotirati igrače", objasnio je izbor napadača u današnjem meču Simone Inzaghi.

Izvjesno je da bi u Ligi prvaka u utorak protiv Benfice od prve minute mogli krenuti Edin Džeko i Lautaro Martinez. Lukaku je danas ispucao sve kredite.

Oglasi

"Svaki napadač tokom karijere ima ovakvih trenutaka. Svi naši napadači trenutno 'pate' od neefikasnosti. Moramo okrenuti sreću na svoju stranu", poručio je Inzaghi.

O samoj utakmici trener tima s Giuseppe Meazze je rekao:

"Teško je govoriti o fudbalu. Vidjeli ste sve šta se dogodilo. Tim je odigrao odlično i to samo dva dana nakon meča s Juventusom. Šteta je što nismo uspjeli zabiti drugi gol. Ne znamo završiti utakmicu i plaćamo tešku cijenu", rekao je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nerazzurri su trenutno na četvrtom mjestu Serije A. To bi mjesto mogli ispustiti već sutra ako Roma kao gost savlada Torino.

Ekipa Simonea Inzaghija u narednom kolu igra meč protiv Monze, ali i utorak im slijedi duel četvrtfinala Lige prvaka protiv Benfice u Lisabonu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Ma Dzeko je propo ko zeton,lik nije gola dao ove godine.Ne cudim se da im visi liga sampiona kad se nezna ko je hori Lukaku ili Dzeko plus Martinez vjeciti talenat
1 2
yugopo
Cuj Korea mu se vise uklapao,lik je zalutao na profi fudbal. Ima li utakmica da je odigrao Kako treba? Ukopa njih Inzagi laganini.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi