Simone Zaza od junaka do tragičara, u Torinu pala tri isključenja

Remi Torina i Cagliarija

Simone Zaza od junaka do tragičara, u Torinu pala tri isključenja

Edmir Škorić

Torino je u 32. kolu italijanske Serije A ugostio Cagliari, a meč je završen bez pobjednika (1:1).

Torino je ugostio ekipu koja se bori za opstanak i u svakom meču daje maksimum za osvajanje bodova, pa je jedan bitan osvojila na teškom gostovanju.

U prvih 45 minuta Torino je dominirao, mada su gosti imai jednu veliku šansu, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U sedmoj minuti nastavka Torino stiže do vodstva. Simone Zaza je pospremio loptu u mrežu i napokon postigao pogodak.

I umjesto da bude junak, Zaza je tragičar. U 74. minuti je dobio direktan crveni karton zbog psovki upućenih sudiji, a u 78. minuti Cagliari stiže do boda.

Pavoletti je glavom pogodio na jedan centaršut. Isprva je gol poništen, no VAR je ustanovio da se Pavoletti nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa je slavlje gostiju moglo da počne.

Do kraja meča dosta uzbuđenja, isključenja su dvojica igrača Cagliarija, ali rezultat se nije mijenjao, iako je golman gostiju sjajno odbranio udarac Basellija iz slobodnjaka u 96. minuti. 

Torino ostaje sedmi sa 50 bodova, ali gubi korak za pozicijama koje vode u Ligu prvaka, dok je Cagliari sada na 11. mjestu sa 37 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 32. kolo:
Torino - Cagliari 1:1 (Zaza 52/ Pavoletti 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti