Simpson: Nema Vardyja? Nema veze, osvojit ćemo titulu!

Fudbaler Leicestera optimista

Simpson: Nema Vardyja? Nema veze, osvojit ćemo titulu!

Defanzivac Leicestera Danny Simpson je za britanske medije istakao kako će njegov tim na kraju sezone proslaviti historijsku šampionsku titulu, bez obzira što će u narednim utakmicama biti znatno oslabljen.

Najbolji fudbaler i prvi strijelac Lisica Jamie Vardy će gotovo sigurno biti kažnjen sa dvije utakmice neigranja, što će biti hendikep za Leicester. Ipak, Simpson smatra da ih ni to neće zaustaviti u pohodu na trofej.

"Svi znamo koliko nam je Vardy bitan, ali šta da se radi. Neće ga biti u narednim utakmicama, ali to ništa ne mijenja. Osvojit ćemo titulu i bez Vardyja", poručio je Simpson, koji je potom dodao:

"Sjetite se da je Vardy nedavno imao golgeterski post, nije zabio pet ili šest utakmica, a mi smo i tada pobjeđivali. Vjerujem da ga Ulloa može kvalitetno zamijeniti, jer je već pokazao da je sposoban za to. On je također sjajan fudbaler, prema tome ne bi trebalo biti problema".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester trenutno ima pet bodova više od Tottenhama, a u narednom kolu će na King Poweru dočekati ekipu Swanseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi