Šimunić o brutalnom startu na Marakani: "Sulejmani nije bio dovoljno brz"

Bivši reprezentativac Hrvatske

Šimunić o brutalnom startu na Marakani: "Sulejmani nije bio dovoljno brz"

Admin Čaušević

Jedan od detalja koji je obilježio burnu karijeru Josipa Šimunića bio je i njegov divljački start nad Miralemom Sulejmanijem tokom duela Srbije i Hrvatske. 

Susret na popularnoj Marakani se igrao u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a tada je Šimunić nemilosrdno startao na Sulejmanija za kojeg je nekoliko godina kasnije rekao da je bio brz, ali ne i dovoljno.

"Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz", rekao je Šimunić te prokomentarisao samu atmosferu sa tog meča:

"Igrao sam mnogo utakmica, ali mi je bilo jako teško igrati u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. Ali, na kraju mi se svidjelo".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Taj meč je završen je rezultatom 1:1, a na Mundijal u Brazil je otišla Hrvatska, dok su reprezentativci Srbije ostali kući.

Šimunić je karijeru završio 2014. godine, a dres Vatrenih je nosio 105 puta te postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi