Na mladog fudbalera Gorice naletio njegov golman, teško je stradao
Teško povrijeđen igrač Gorice odvezen kolima hitne pomoći. (FOTO: Damir Spehar/PIXSELL)

Nesreća u Koprvinici

Na mladog fudbalera Gorice naletio njegov golman, teško je stradao

Edmir Škorić

Potresne slike stižu iz Koprivnice sa meča 33. kola HN-a između Slaven Belupa i Gorice.

Mladi fudbaler Gorice Đuro-Giulio Đekić je u 22. minuti nastradao nakon što je u jednoj akciji na njega naletio njegov golman Ivan Banić.

Banić je nehotice koljenom u glavu pogodio Đekića, koji je ostao da nepomično leži na terenu. Odmah je uletjela hitna pomoć, a nakon nekoliko minuta na nosilima je igrač Gorice napustio teren uz pljesak navijača u Koprivnici.

Potresne scene u Koprivnici

Nije za sada poznato u kakvom je stanju, a Gorica je objavila na društvenim mrežama njegovu fotografiju uz poruku: "Drži se, uz tebe smo".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako je to možda sada i najmanje važno, trenutno se igra meč i na semaforu je 1:1 u 65. minuti. Vujnović je u 41. zabio za 0:1, ali je Mioč u 43. izjednačio na 1:1 i to je i dalje aktivan rezultat.

Gorica i Slaven su među najlošijim timovima u ligi, a njihova sreća je da su ove sezone imali Rudeš koji je osvojio samo sedam bodova i tako ponio žrtvu tima koji ispada iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije