Šimunović na korak od Premiershipa
Šimunović jednostavno mora otići iz tima u kojem ga više ne žele. Odluka je donijeta i povratka nema.

U transferu vrijednom sedam miliona funti

Šimunović na korak od Premiershipa

M. Šljivak

Još uvijek potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jozo Šimunović (23) nalazi se na korak od odlaska iz redova škotskog velikana Celtica. Nova destiancija za ovog defanzivca biće engleski Premiership, a on bi u narednim danima trebao postati član ekipe Burnleya.

Menadžer tima iz Glasgowa Brendan Rodgers odlučio je pustiti Šimunovića da potraži novi klub, a najviše interesovanja za njegove usluge pokazao je Burnley.

Posao je praktički već gotovo. Čeka se samo da Celtic dovede zamjenu, a umjesto bh. fudbalera u klub će stići fudbaler Dundeeja Jakc Hendry. Burnley, koji ove sezone igra zaista sjajno, izdvojiće za Šimunovića sedam miliona funti i dobiće značajno pojačanje u defanzivnom redu u ostatku sezone.

Šimunović je član Celtica postao 2015. godine. Došao je iz redova zagrebačkog Dinama i donedavno je imao ulogu startnog štopera. Ipak, nakon nekoliko lošijih nastupa je preselio na klupu, a Celtic se nedavno pojačao iskusnim Marvinom Compperom i to je bio znak da se na njega u škotskom velikanu više ne računa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Donijeta je odluka o odlasku, a nova destinacija za 23-godišnjeg defanzivca biće najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja Premier lige, ekipa Burnleyja.

Ovaj tim je trenutno na sedmom mjestu Premier lige sa 34 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi