Rodgers o Šimunoviću i ostalima: Celtic će naplatiti eventualne odlaske igrača

Trener škotske ekipe

Rodgers o Šimunoviću i ostalima: Celtic će naplatiti eventualne odlaske igrača

Bosanskohercegovački fudbaler Jozo Šimunović povezuje se posljednjih sedmica sa odlaskom iz ekipe Celtica.

Šimunović se nije naigrao uprvom dijelu sezone obzirom da je u škotskom Premiershipu odigrao samo devet utakmica, a tome je dodao pet nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, četiri utakmice u grupnoj fazi ovog takmičenja i jedan nastup u Liga kupu.

Za njegove usluge navodno se interesuju tri ekipe iz engleskog Premiershipa Burnley, Newcastle i Crystal Palace, ali i italijanski Lazio.

Osim njega, sa odlaskom iz Celtica povezuju se Stuart Armstrong, Leight Griffiths i Moussa Dembele, a trener ove ekipe Brendan Rodgers poručio je da će Celtic naplatiti 'tržišnu vrijednost' za bilo kojeg igrača kojeg želi neki drugi klub.

"Smiren sam što se toga tiče. Mislim da će, zbog toga kako mi igramo, biti veliki interes za naše igrače. Nikada ne želite izgubiti vaše najbolje igrače, naravno. Ali, kao što sam uvijek i govorio, ako bilo koji naš igrač ode, klub koji ga želi će morati platiti njegovu tržišnu vrijednost. Tako mi to vidimo", rekao je Rodgers.

Podsjetimo, Šimunović je u Celtic stigao 2015. godine iz Dinamo Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi