Sin legendarnog Brazilca pojačao Sporting Lisabon
Foto: EPA

U Sportingu polažu velike nade u Bebetovog sina Oliveiru

Sin legendarnog Brazilca pojačao Sporting Lisabon

Iz tabora Sporting Lisabona su se oglasili sa saopštenjem da su u klub doveli novo pojačanje, a radi se o Mattheusu Oliveiri sinu jedne od najvećih legendi brazilskog fudbala, Bebeta.

Klub iz Lisabona je ove godine požurio sa pojačanjima, a njihova nova akvizicija je Mattheus Oliveira, sin legendardnog Brazilca Bebeta. A upravo je njegovo rođenje Bebeto proslavljao na utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva davne 1994. kada je Brazil igrao protiv Holandije.

Tada je u sjajnoj utakmici Brazil slavio sa 3:2, a Bebeto je uspio postići pogodak za svoju reprezntaciju. Mnogi zaljubljenici u fudbal se vjerovatno sjećaju legendarne scene kada je, nakon ovog gola, Bebeto sa Romariom i Mazinhom proslavio gol i posvetio ga svom tek rođenom sinu simulirajući ljuljanje kolijevke.

A za sada karijera 22-godišnjeg Oliveire odlično napreduje. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nakon što je impresionirao svojim igrama u Estorilu, u Sportingu su se odlučili dovesti ga u svoje redove za pet miliona eura. Da u Sportingu vide veliki potencijal u Oliveiri, govori i činjenica da je lisabonski klub u njegov ugovor odlučio ugraditi i otkupnu kaluzulu od čak 60 miliona eura.

Prema informacijama iz portugalskih medija i Benfica je bila zaintersovana za usluge mladog Mattheusa Oliveire, ali je Sporting bio odlučniji i požurio sa dovođenjem talentovanog veznjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi