Sin svjetska zvijezda, a otac taksira: Prodavao je loto listiće i bakine rukotovorine da bi preživio

Briljira ove sezone

Sin svjetska zvijezda, a otac taksira: Prodavao je loto listiće i bakine rukotovorine da bi preživio

Admin Čaušević

Nije uopšte strana pojava da su neki od najboljih fudbalera današnjice imali teško djetinjstvo te da im je fudbalski talenat postao spas kako za njih tako i za porodicu.

Luis Muriel je bez dileme danas svjetska zvijezda, Kolumbijac briljira u dresu Atalante i zbog njegove fizionomije i stila igre mnogi ga porede s Brazilcem Ronaldom.

Dok je bio dječak najviše mu je falilo novca pa je radio mnoge poslove kako bi pomogao svojoj porodici.

Jedno vrijeme je čak prodavao listiće za loto, a od zarađenog novca bi finansirao svoje prevoz na trening i u školu.

Otac mu je još uvijek taksist, a kad je Muriel bio dječak mjesečno je zarađivao 20.000 pesosa što je jednako sedam američkih dolara.

Iz tog razloga Muriel je osim loto tiketa prodavao i bakire rukotvorine samo da dođe do dodatne zarade.

Upravo iz tog razloga nakon što je dobio prvu platu u Evropi i to dok je igrao u Udineseu, novac je odmah dao ocu kako bi kupio novo taksi vozilo. Sreću na licu njegovog oca nije bilo moguće opisati riječima.

U jeku pandemije koronavirusa Muriel je živio sam u Bergamu, dok su mu žena i dijete bile u Kolumbiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svjestan teškog života u toj zemlji odmah je počeo da skuplja i šalje pomoć svojim sunarodnjacima. Njegova majka je čak vozila kampion te dijelila hranu i lijekove.

Inače, Muriel koji je ove sezone zabio 19 golova na 35 utakmica godišnje u Atalanti ima platu od tri miliona eura.

Top Komentari

Eduard
Ali mi stvarno nije jasno kako frajer svaki tekst napravi milion gresaka, pa jesi li novinar ili koji ku*ac? Blago onome ko te zaposli.
5 1
TTV.KenyTB
Inače se Čaušević čuo sa njim preko WhatsApp i ovaj mu sve to ispričao.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi