Siniša Mihajlović postao počasni građanin Bologne

"Za mene koji sam iz Srbije ovo je velika čast"

Siniša Mihajlović postao počasni građanin Bologne

Siniša Mihajlović je davno odveo Bolognu u sigurnu zonu, a njegov tim do kraja sezone Serije A (dva kola) ima šansu završiti u gornjem dijelu sezone.

Bila je ovo, međutim, teška sezona za Bolognu, koja je jedno vrijeme "koketirala" sa borbom za opstanak i dosta vremena bila bez svog šefa struke s obzirom da se Mihajlović borio sa leukemijom.

Mihajloviću je leukemija dijagnosticirana u julu prošle godine i on je od tada nekoliko puta boravio u bolnici, išao na hemoterapije... Sve to ga, međutim, nije spriječilo da prati svaki korak svoje ekipe i da koristi svaku moguću priliku da bude pored aut linije.

Siniša Mihajlović je već počasni građanin Novog Sada, a sada je njegove zasluge prepoznao i Grad Bologna i odlučio mu dati istu titulu.

"Postati počasnim građaninom Bologne je za mene izvor velikog ponosa", rekao je Mihajlović za zvanični sajt svog kluba, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je drugi put da dobijam titulu počasnog građanina, nakon Novog Sada, ali za mene koji sam iz Srbije, postati počasnim građaninom Bologne je velika čast".

"Bologna ima posebno mjesto u ovoj državi, to je univerzitetski grad i jedan od najljepših u Italiji. Nadam se da ću uvijek davati pravi primjer i časno predstavljati Bolognu", poručio je Mihajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti