Sinoćnji poraz Basela obradovao je i Jurgena Kloppa

Liverpool bi mogao imati koristi

Sinoćnji poraz Basela obradovao je i Jurgena Kloppa

Fudbaleri Basela sinoć su eliminisani iz Lige šamopiona nakon što su u revanšu 2. pretkola poraženi od PAOK-a sa visokih 3:0 na domaćem terenu.

Obzirom da je i u prvom meču poražen u Grčkoj sa 2:1, sezona za Basel je uništena, a tome se raduje i Jurgen Klopp, odnosno njegov Liverpool.

Naime, Redsi bi mogli biti u drugomm šeširu kada se budu izvlačile grupe za ovu sezonu Lige prvaka, ali im je potrebno još da ispadne i Benfica.

Portugalski predstavnik će svoje učešće u ovogodišnjoj Ligi prvaka uzeti od 3. pretkola, a Liverpool se nada kako će na toj ili narednoj prepreci "zapeti" te da neće ući u grupnu fazu. U tom slučaju Mohamed Salah i kompanija ne bi bili u trećem, već u drugom šeširu te bi u grupnoj fazi mogli dobiti nešto lakše rivale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Redsi su prošle sezone otišli do velikog finala ovog takmičenje gdje su izgubili od Real Madrida sa 3:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije