Sipović godinu i pol na Grbavici: "Ponovo sam u svojoj kući"
Bivši mladi reprezentativac BiH je ponikao na Grbavici, ali debi nije dočekao, pošto se veoma rano otisnuo u inostranstvu gdje je igrao u proteklih deset godina (Foto: SportSport.ba)

Novo pojačanje u FK Željezničar

Sipović godinu i pol na Grbavici: "Ponovo sam u svojoj kući" · Zvanično

Dvadesetosmogodišnji Enes Sipović karijeru će, kao što se i najavljivalo, nastaviti u Željezničaru.

Sipović je na Grbavici ujedno i ponikao, a u sarajevski klub sada dolazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno okončao epizodu u Ohod Al-Medini iz Saudijske Arabije za koju je igrao u proteklih godinu dana.

S novim klubom Sipović je već jutros odradio prvi trening, a ugovor između dvije strane je, kako je zvanično saopšteno, potpisan na jednu i pol godinu.

"Presretan sam što sam ponovo u svojoj kući. Nadam se dobrim uspjesima, dobrim igrama i što je najbitnije želim da se što prije vratimo tamo gdje Željezničar pripada, a to je prvo mjesto. Vjerujem u rezultatski iskorak sa trenerom Amarom Osimom i jedva čekam prve utakmice da se dokažem", kazao je Sipović koji je po vokaciji stoper.

Kroz dosadašnju karijeru Sipović je pored Saudijske Arabije još igrao u Maroku, Belgiji te Rumuniji. Za vrijeme ere Vlade Jagodića odigrao je i 11 utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Dobro dosao The Beast!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi