Samo je on mogao na takav način odbiti Sir Alexa: "Gospodine, poštujem vas, ali moj klub pati"
Foto - EPA

Ferguson se prisjetio razgovora s Del Pierom

Samo je on mogao na takav način odbiti Sir Alexa: "Gospodine, poštujem vas, ali moj klub pati"

M. Šljivak

Sir Alex Ferguson je bez ikakve dileme jedan od najvećih fudbalskih menadžera svih vremena.

Legendarni Škot je od Manchester Uniteda stvorio ikonski tim, a tokom karijere je radio s brojnim velikim fudbalskim imenima.

Pokušao je Sir Alex 2006. godine na Teatar snova dovesti i legendarnog Alessandra Del Piera. Pozvao je 'desetku' Stare dame po izbacivanju kluba u niži rang takmičenja i ponudio mu je da dođe u Manchester.

"Nakon što je Italije osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine, a Juventus izbačen u niži rang, bio sam uvjeren da će Del Piero napustiti klub. Igrač poput njega ne igra u drugoj ligi", prisjeća se Sir Alex Ferguson.

Čuveni menadžer bio je spreman da dovede Del Piera na Old Trafford. Međutim, tokom razgovora s njim uslijedio je šokantan odgovor fudbalskog čarobnjaka.

"Nakon moje ponude dao mi je odgovor koji me šokirao. Rekao mi je: Gospodine, pričali ste sa mnom i ranije. Veoma vas poštujem, ali moj Juventus pati i moja je dužnost da ostanem ovdje. Juve je u nevolji, ja sam kapiten tima i kako možete očekivati da ga napustim", riječi su koje je Del Piero uputio Sir Alexu.

Oglasi

Kada su Del Piera pitali zašto nije otišao iz kluba kao mnogi drugi stigao je odgovor koji je jedan od najboljih u historiji fudbalske igre.

"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu", rekao je tada čuveni Pinturicchio i potvrdio je status najveće klupske legende svih vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nažalost, Del Piero nije imao veliki oproštaj od Juventusa kakav je sigurno zaslužio. Otišao je 2012. godine po isteku ugovora, no nije ni pomislio da širi neku negativnu energiju prema svom voljenom klubu.

Igrao je potom do 40. godine u Australiji i Indiji, no vrijeme prevedeno u Juventusu i 289 pogodaka u 709 odigranih utakmica nešto je što će se zauvijek pamtiti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
O ovome se treba pisati redovno.,da danasnje tzv.zvijezde,jee ovakvih više nema,ne igraju. NAŽALOST!!!
2 0
COVID19
Kad opet pišete o ovome?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi