"Fergusonu sam dao 20 posto šansi da preživi"

Škot imao moždani udar prije tri godine

"Fergusonu sam dao 20 posto šansi da preživi"

E. Škorić

Legendarni bivši menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, prije tri godine je imao moždani udar i zaista procentualno male šanse da isti prežiiv.

Doktor koji ga je liječio otkrio je to u dokumentarnom filmu o Fergusonu, u kojem su otkriveni mnogi detalji za koje javnost nije znala, a koji se tiču karijere i života kultnog čovjeka s Old Trafforda.

"Sjećam se samo da sam pao i da se od tada - ne sjećam ničega. Bilo je iznenada. Kao da sam se našao na ničijoj zemlji", govori Ferguson.

"Sjećam se kad sam procjenjivao mogućnost umiranja, u tom je trenutku to bilo 80 posto. "Šanse su bile 80 posto da neće preživjeti takav moždani udar."

Doktor priznaje da su bile velike šanse da Ferguson neće preživjeti nakon moždanog od prije tri godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada sam procjenjivao mogućnost umiranja, bio je tada na 80 posto, odnosno samo 20 posto su bile šanse da neće preživjeti taj moždani udar", dodaje doktor.

Dokumentarni film o Sir Alexu premijerno će biti prikazan na Filmskom festivalu u Glasgowu, a od 27. maja bit će dostupan u kinima, a sutradan ide na Amazon Prime.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi