Penzioner već devet godina, a sedmično zarađuje pravo bogatstvo

Ferguson odličan i u biznisu

Penzioner već devet godina, a sedmično zarađuje pravo bogatstvo

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson se penzionisao 2013. godine, ali i danas zarađuje ogroman novac.

Ferguson je većinu trenerske karijere proveo u Manchester Unitedu s kojim je osvojio sve što je mogao, a 2013. godine je na kraju sezone rastužio fudbalsku javnost kada je poručio da ide u penziju.

Jedan od najboljih trenera svih vremena danas uživa u penziji, ali još uvijek zarađuje ogroman novac. Iako je penzionisan devet godina Ferguson je pokazao da mu odlično ide i što se tiče biznisa.

The Sun je objavio da Ferguson i danas sedmično zarađuje kao ponajbolji igrači u engleskom Premiershipu. Ima udio u nekoliko poznatih kompanija koje su mu donijele bogatstvo nakon što je otišao u penziju.

Njegovo bogatstvo iznosi oko 40 miliona funti, te se povećalo za skoro deset miliona funti u odnosu na 2021. godinu.

Engleski mediji navode da pored investicija u određene firme Ferguson i dalje zarađuje i od prodaje svoje autobiografije koju je objavio nekoliko mjeseci nakon što je završio trenersku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Knjiga se i dalje prodaje jako dobro što je malo ko mogao očekivati. Kako je The Sun objavio Ferguson i danas sedmično inkasira 235.000 funti što nije nimalo loše za jednog penzionera.

Ferguson ima i ulogu savjetnika u Manchester Unitedu već neko vrijeme, a pored toga godišnje zaradi oko 100.000 funti jer na raznim seminarima održava motivacione govore.

Top Komentari

irnes4
Jedan jedini ferguson Zaradio bi jos vise para da drzi predavanja danasnjim novopecenim trenerima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti