Ferguson ga nazvao i počeo psovati: "Imao sam tada 15 godina, a onda je mama uzela slušalicu"

Dvoumio se gdje će nastaviti karijeru

Ferguson ga nazvao i počeo psovati: "Imao sam tada 15 godina, a onda je mama uzela slušalicu"

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je u svojoj karijeri otkrio mnoštvo sjajnih igrača, a jedan od njih bio je i Darren Fletcher.

Iako će mnogi reći da Fletcher nije bio baš nešto spektakularan fudbaler mora se priznati da je u Manchester Unitedu uspio da ostavi itekako dubok trag.

Flecher je bio jedan od igrača kojima je Ferguson itekako vjerovao, te je bio poprilično standardan u ekipi Crvenih đavola. S Unitedom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao i odlično je funkcionisao u veznom redu ovog tima.

Ovaj 38-godišnji Škotlanđanin je u Manchester United stigao na ljeto 2000. godine iz Tyncastlea i tada je bio dio juniorske ekipe s Old Trafforda.

Flecher je u United došao upravo na nagovor Fergusona, ali je otkrio da nije sve išlo tako glatko. Naime, priznao je da je razmišljao da odbije poziv s Old Trafforda što je Fergusona itekako naljutilo.

Oglasi

"Malo mi je falilo tada da potpišem za Newcastle. Tada je Newcastle bio odličan tim i govorili su mi da idem tamo jer u Manchester Unitedu nikada neću imati šansu da igram zbog svih tih zvijezda koje su imali", rekao je Fletcher i dodao.

"Newcastle mi je bio bliže kući i baš sam se dvoumio. Tada se pričalo još da Ferguson ide u penziju. Jedne noći je Ferguson zvao, a na telefon se javila moja sestra. Čuo sam ga kako govori da nisam normalan što idem tamo i počeo je da psuje".

"Tada sam imao samo 15 godina i baš mi je održao lekciju. Mama je vidjela da se nešto dešava i uzela je slušalicu i čula šta on govori, a onda mu je rekla 'Ne možeš tako da pričaš s mojim sinom, to više nikada nemoj da uradiš'. Nakon toga je spustila slušalicu i prekinula poziv".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nekoliko minuta kasnije telefon je ponovo zazvonio i bio je Ferguson. Izvinjavao se za psovke i što je galamio na mene. Rekao joj je da im se sviđam i da me žele dovesti u klub i da će prvim avionom doći u Edinburg po mene. Mama je gledala po kući i vidjela da nije baš raspremila sve kako treba, a onda je rekla 'Ne, nećete doći već će on doći u Manchester kod vas'. Odlučio sam tada da idem u United i nisam se pokajao".

Fletcher je u dresu Manchester Uniteda debitovao 2001. godine, a za ovaj klub igrao je sve do početka 2015. godine. Kasnije je nastupao za WBA i Stoke City, te je karijeru završio prije dvije godine. Trenutno je član trenerskog tima Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi