Ferguson se bojao samo jednog igrača: "Vidio si strah u njegovim očima kada ga je spominjao"

Schmeichel otkrio zanimljive detalje

Ferguson se bojao samo jednog igrača: "Vidio si strah u njegovim očima kada ga je spominjao"

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je za mnoge jedan od najboljih trenera svih vremena, a skoro cijelu trenersku karijeru proveo je na klupi Manchester Uniteda.

Ferguson je bio trener Crvenih đavola preko 20 godina i s ovim klubom je uspio da osvoji sve što je mogao, a mnogi se i danas sjećaju 1999. godine kada je s Unitedom osvojio tripletu.

Manchester United je pod palicom Fergusona konstantno bio u samom vrhu evropskog fudbala, ali se to itekako promijenilo nakon što je 2013. godine odlučio da se penzioniše.

Ferguson se i ovih dana našao u centru pažnje nakon što je nekadašnji danski golman Peter Schmeichel objavio autobiografiju pod nazivom "One".

Schmeichel je otkrio mnoge detalje iz svog boravka u Manchester Unitedu, a jedna od njih se posebno našla u centru pažnje engleske javnosti.

Riječ je o meču finala FA Kupa 1996. godine kada je United igrao protiv Liverpoola, a Schmeichel je otkrio da je to bio jedini put da je vidio na Fergusonovom licu da se boji nekog protivničkog igrača.

"Sjećam se tog finala FA Kupa iz 1996. godine protiv Liverpoola. Tada je Fergie stavio Phila Nevillea da igra flaster na McManamanu. To je bio jedini igrač kojeg se Ferguson bojao i na kojeg je toliko obraćao pažnju pred utakmice", otkrio je Schmeichel i nastavio.

"Spominjao je on i Schearera, Henryja i druge protivničke igrače u timskim razgovorima, ali nikada sa strahom. Zbog McManamana se uvijek znojio i da budemo pošteni Steve je bio fantastičan fudbaler. Fergie je uvijek mislio da ćemo zaustaviti Liverpool ako zaustavimo McManamana".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schmeichelove riječi potvrdio je i video koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je nastao 1998. godine pred susret Manchester Uniteda i Liverpoola. I tada je McManaman bio glavna tema za Fergusona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi